Humler og murbier 2008 Læs videre...

<   Klik på billedet for at se et stort billede  >

Uge 25. Humle, humle alle steder.

På alle blomster, flittige, venlige, gemytlige.

Naturens mangfoldighed, sammenspil og samhørighed er storprangende og fantastisk. En stor buket i et væld af blomster med  alverdens farver, dufte og smag der overstiger enhvers fantasi.  Solens egen energi manifesteret i et væld af storhed, der slet ikke kan omspændes af tanken eller kategoriseres . Vi skal værne om humlebierne, ellers bliver vi fattige.

Uge 26. Humlebier i et bistade

Hvepsefjerner skulle fjerne nogle humlebier på et loft . Vi slår aldrig humlebier ihjel og vi anbefaler altid at man blot lader dem være der hvor de er , hvis de ikke er voldsomt generende. De ødelægger ikke noget, og stikker kun meget sjældent og kun hvis man generer dem groft. Den pågældende husejer ville dog have dem fjernet og vi  besluttede  at give dem plads i vores have, i et gammelt bistade. Det kostede husejeren udover penge også 2*1 kv.m rockwoll for at jeg kunne tage hele boet intakt.

Uge 27. Humlebier i det lille humlehus

De har gravet sig ned under isoleringen, og de er begyndt at lave krukker, for at gøre klar til æglægning og foder i form af nektar og pollen.  Jeg må dog stadigvæk fodre dem, de er temmelig svækkede og udmarvede oven på boligskiftet. Vejret er også dårligt , det regner sgu hver eneste dag, så de stakkels humler ikke kan holde sig selv forsynede ved egen indsamling

Uge 28. Stor trafik

Det er ikke så nemt at komme ind af det der normalt passer til honningbiers dimensioner , men humlebierne klarer opgaven. Familien har det godt og boet  vokser, desværre ser det ud til at der er gået noget voksmøl i boet , den enes nød den andens brød , håber at humlerne kan modstå angrebet. Humlerne er temmelig udsatte for skadevoldere som parasitter, mider, møl , mus, mennesker

Uge 29. Pollenkurven

Humlebien samler pollen i en særlig 'kurv' på hver bagben. Den kan fragte, hvad der svarer til omkring 60% af dens egen kropsvægt, men gennemsnittet ligger omring 20%. Pollen anbringes i en klump i reden, belægges med æg og overtrækkes med voks. Larverne lever af dette pollen inden de forpupper sig efter 10-12 dage i en kokon.

 

 Første side   Forrige side   Hjem   Næste side